Lisa Lundberg

Välkommen till min konstvärld

Att måla, rita och ibland skulptera är hur jag tolkar och hanterar världen omkring mig. I tavlan kan jag utforska, ta ut min frustation eller forma verkligheten efter min vilja. Realism blandas med fantasi, humor och svärta. 

Händer 2024

EXPO 2024, 3-17 maj 

Krämaren, Örebro

Elevutställning med Örebro Konstskola. 

Under de senaste månaderna har jag haft förmånen att gå på Örebro Konstskola och kunnat djupdyka i konsten på ett sätt som jag inte haft tid med tidigare. Under våruställningen visas verk av alla vi 30 elever som går på skolan. 


Välkommen in!

Barnutställning 2024

Bibliotek i Örebro kommun

Under hösten 2024 deltar jag i en bernutställning som kommer att vandra på turné mellan olika bibliotek i Örebro kommun som diskussionsunderlag för barn i förskola och lågstadieklasser. Utställningen anordnas av Konstfrämjandet Bergslagen. 

Mer information kommer. 

Med det obehagliga som ledstjärna


Vad som skrämmer och väcker olust har alltid intresserat mig - i synnerhet hur lite det faktiskt ofta krävs för att göra oss illa till mods. Det här är något som jag ofta utforskar och ständigt återkommer till i min konst. 


För att hantera obehag måste vi våga möta det, umgås med det och gärna skratta tillsammans. Jag har en historia med depressioner och multipel skleros i bagaget och för mig är det lättast att bearbeta det nyfikenhet och humor. Det finns alltid något som skaver i mina bilder men också en beslutsamhet att ständigt röra sig vidare.